Даний рецепт був першим з моїх десертів. Також цей рецепт став першим, де я трохи не вгадав і зіпсував начинку. Одразу кажу, мало які речі в кулінарії вимагають більше акуратності, ніж випікання млинців. Але враховуючи напрацьований досвід, я дещо розширив і підкорегував свої поради.

МЛИНЦІ

Ресурси:

  • 250-300 грамів борошна
  • 2 яйця
  • 250-300 грамів молока (економ-варіант: вода)
  • сіль
  • цукор
  • соняшникова олія

Метод:

1). Змішати в мисці/каструлі борошно з яйцями, додати трохи солі і 80 грамів цукру, налити молока і перемішати. Вірогідно, доведеться додати ще молока, основна задача – зробити так, аби тісто було схоже за консистенцією на питний йогурт.

2). Налити в сковорідку олії і добряче її розігріти. Налити трохи рідкого тіста і посовати сковорідку туди-сюди, аби тісто розплилося якомога ширше по поверхні. Буквально за півхвилини млинець треба перевернути на інший бік лопаткою та смажити, доки він злегка не підрум’яниться. (Тут важливо знайти олійний баланс. Якщо олії забагато, тісто розтікатиметься нерівно і млинці будуть жирнуваті, якщо олії замало – він швидше підгорить і буде сухішим. Нічого страшного, якщо перші два-три млинці у вас будуть провальні).

Якщо ви все правильно робите з такою кількістю борошна та яєць, у вас має вийти не менше 8-10 млинців!

ЯБЛУКА

Ресурси:

  • 2-3 яблука середнього розміру
  • 100 грамів цукру
  • пару грамів ваніліну (економ-варіант – без нього)
  • трошки кориці

Метод:

3). Нарізати яблука малими шматочками, висипати в окрему каструльку або казанок, висипати туди цукор, ванілін та корицю, ретельно перемішати, налити води, так, щоб вона закривала близько третини начинки. Гріти казанок з начинкою 8-10 хвилин, періодично перемішуючи його вміст.

Фінал:

4). Покласти дві столові ложки начинки на млинець і загорнути його в трубочку або конвертиком. Повторити процес із усіма млинцями.

Смачного і на здоров’я! 😀

Дізнайтеся про інші рецепти на цьому блозі!

Advertisements