Млинці з яблуками

Даний рецепт був першим з моїх десертів. Також цей рецепт став першим, де я трохи не вгадав і зіпсував начинку. Одразу кажу, мало які речі в кулінарії вимагають більше акуратності, ніж випікання млинців. Але враховуючи напрацьований досвід, я дещо розширив і підкорегував свої поради.

МЛИНЦІ

Ресурси:

  • 250-300 грамів борошна
  • 2 яйця
  • 250-300 грамів молока (економ-варіант: вода)
  • сіль
  • цукор
  • соняшникова олія

Метод:

1). Змішати в мисці/каструлі борошно з яйцями, додати трохи солі і 80 грамів цукру, налити молока і перемішати. Вірогідно, доведеться додати ще молока, основна задача – зробити так, аби тісто було схоже за консистенцією на питний йогурт.

2). Налити в сковорідку олії і добряче її розігріти. Налити трохи рідкого тіста і посовати сковорідку туди-сюди, аби тісто розплилося якомога ширше по поверхні. Буквально за півхвилини млинець треба перевернути на інший бік лопаткою та смажити, доки він злегка не підрум’яниться. (Тут важливо знайти олійний баланс. Якщо олії забагато, тісто розтікатиметься нерівно і млинці будуть жирнуваті, якщо олії замало – він швидше підгорить і буде сухішим. Нічого страшного, якщо перші два-три млинці у вас будуть провальні).

Якщо ви все правильно робите з такою кількістю борошна та яєць, у вас має вийти не менше 8-10 млинців!

ЯБЛУКА

Ресурси:

  • 2-3 яблука середнього розміру
  • 100 грамів цукру
  • пару грамів ваніліну (економ-варіант – без нього)
  • трошки кориці

Метод:

3). Нарізати яблука малими шматочками, висипати в окрему каструльку або казанок, висипати туди цукор, ванілін та корицю, ретельно перемішати, налити води, так, щоб вона закривала близько третини начинки. Гріти казанок з начинкою 8-10 хвилин, періодично перемішуючи його вміст.

Фінал:

4). Покласти дві столові ложки начинки на млинець і загорнути його в трубочку або конвертиком. Повторити процес із усіма млинцями.

Смачного і на здоров’я! 😀

Дізнайтеся про інші рецепти на цьому блозі!

8 thoughts on “Млинці з яблуками

  1. Сидиш ти на прес-конференції в Уніані. Один журналюга питає, мол, то да сьо, чого власть пагана, яка Ваша експертна позиція…
    Інший журналюга встряє – а чого пєнсії не платять, і що про це думають політологи…
    Третій журналюга з хитро і підступно: а млинці з яблуками як готувати, шановний експерте?
    А ти: та за нєфіг – і розказуєш їм рецепт млинців.
    Діма, могилянський політолог – він має бути більшим кухарем, ніж кухар, бо у нас є ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ:))))
    Загалом – дякую, приїжджай до мене, напечем)

  2. Мимоволі згадалися вічні цитати з Ільфа й Петрова про наші шлункові потреби:
    “На дверях столовой “Бывший друг желудка” висел большой замок, покрытый не то ржавчиной, не то гречневой кашей. …Имейте в виду, уважаемый Шура, даром я вас питать не намерен. За каждый витамин, который я вам скормлю, я потребую от вас множество мелких услуг”.
    🙂

  3. До речі, коли готувати саме тісто, можна і туди трохи олії влити – краще буде!
    пс. готуватиму сьогодні, мабуть.

    хоча не знаю – стільки всякого треба зробити((

      • котику, останнім часом я готую, бо треба! і не кажи мені про задоволення – ні, звісно, я його отримую, бо люблю готувати, але ще пару тижнів – і я розлюблю готувати….. 🙂
        от зараз думаю над тим, що б таке приготувати ще.

    • По-перше, треба слідкувати, щоб вони не прилипли до сковорідки на самому початку. Задля цього треба додати нормально олії. Вони можуть стати жирнуватими, але це необхідний крок. Згодом ти зрозумієш, скільки олії оптимально саме для твоєї плити та сковорідки.

      По-друге, коли вони тільки набувають твердого агрегатного стану, їх одразу треба трошки попідтикати лопаткою – тоді вони набудуть консолідованого стану і ризик прилипання скоротиться.

      По-третє, (це вже залежить від level’у та DEX check) потрібна спритність у швидкому підхваті. Проте, якщо попередні дві умови виконані, вони суттєво компенсують нестачу досвіду чи спритності.

Напишіть відгук

Заповніть поля нижче або авторизуйтесь клікнувши по іконці

Лого WordPress.com

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис WordPress.com. Log Out /  Змінити )

Facebook photo

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис Facebook. Log Out /  Змінити )

З’єднання з %s

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.