Надзвичайно простий рецепт, якого мене навчила моя чарівна Оленка. Підходить для початківців та survivalist-холостяків. Також дуже швидко готується і належить до числа бюджетних страв.

Ресурси (з розрахунку на дві порції):

  • 8 невеликих картоплинок (або 4 середніх).
  • 150 грамів сметани.
  • 3-4 зубчика часнику.
  • маслини (економ-варіант: без них або з якою-небудь зеленню замість них).
  • сіль.

Метод:

1). Почистити картоплю і часник.

2). Зварити картоплю в підсоленій воді. Можна нарізати меншими шматочками, щоб вона швидше зварилася. Також доречно, окрім солі, додати у воду спецій, аби картопля вийшла апетитніша.

3). Потовкти часник (зручно це робити спеціальною давилкою). Ретельно змішати його в чашці зі сметаною.

4). Гарячу картоплю полити часниковим соусом, який у нас вийшов. Дана страва абсолютно феноменально смакує з маслинами.

Advertisements