Надзвичайно простий рецепт, якого мене навчила моя чарівна Оленка. Підходить для початківців та survivalist-холостяків. Також дуже швидко готується і належить до числа бюджетних страв.
Ресурси (з розрахунку на дві порції):
- 8 невеликих картоплинок (або 4 середніх).
- 150 грамів сметани.
- 3-4 зубчика часнику.
- маслини (економ-варіант: без них або з якою-небудь зеленню замість них).
- сіль.
Метод:
1). Почистити картоплю і часник.
2). Зварити картоплю в підсоленій воді. Можна нарізати меншими шматочками, щоб вона швидше зварилася. Також доречно, окрім солі, додати у воду спецій, аби картопля вийшла апетитніша.
3). Потовкти часник (зручно це робити спеціальною давилкою). Ретельно змішати його в чашці зі сметаною.
4). Гарячу картоплю полити часниковим соусом, який у нас вийшов. Дана страва абсолютно феноменально смакує з маслинами.
Ням-ням. Гарна ідея з маслинами, якось спробуємо.