Картопля по-швейцарськи

Це був перший усвідомлений рецепт, який і розпочав моє захоплення кулінарією. Варіативність цієї страви підказала мені ідею писати в рецептах про дешевші альтернативи інгредієнтів. Перепрошую за якість фото, воно взяте зі старого блогу. Вчора готували економ-варіант цієї страви разом із моїм другом Шульгою на його кухні (люблю освоювати чужі кухні :)).

Картопля по-швейцарськи

Ресурси (з розрахунку на дві порції):

  • 4-6 середніх картоплин (краще більше картоплинок, але меншу за розміром).
  • 300-400 грамів броколі (економ-варіант: цвітна капуста).
  • 0,1-0,2 кіло сиру камамбер (економ-варіант: мисливського сиру).
  • томатна паста (можна замінити негострим кетчупом).
  • вершкове масло (економ-варіант: жахливий маргарін).
  • оливкова олія (економ-варіант: соняшникова олія).
  • сіль.

Метод:

1). зварити картоплю в мундирах, почистити і порізати. (Можна трохи не доварити до повної готовності, але тоді варто нарізати дрібнішими і тоншими шматочками).

2). обсмажити на сковорідці картоплю в олії, додати вершкового масла, в цей час можна її ще трохи підсолити.

3). нарізати броколі малими шматочками (але не надто дрібно) і проварити її у підсоленій киплячій воді 3-5 хвилин.

4). додати в картоплю томатної пасти/кетчупу і потушити на повільному вогні 5-7 хвилин.

5). додати варену броколі до картоплі, перемішати, зверху викласти скибочки сиру і протушити, поки сир не розплавиться.

6). подавати швидко 😉

Advertisements

One thought on “Картопля по-швейцарськи

Залишити відповідь

Заповніть поля нижче або авторизуйтесь клікнувши по іконці

Лого WordPress.com

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис WordPress.com. Log Out / Змінити )

Twitter picture

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис Twitter. Log Out / Змінити )

Facebook photo

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис Facebook. Log Out / Змінити )

Google+ photo

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис Google+. Log Out / Змінити )

З’єднання з %s