Це був перший усвідомлений рецепт, який і розпочав моє захоплення кулінарією. Варіативність цієї страви підказала мені ідею писати в рецептах про дешевші альтернативи інгредієнтів. Перепрошую за якість фото, воно взяте зі старого блогу. Вчора готували економ-варіант цієї страви разом із моїм другом Шульгою на його кухні (люблю освоювати чужі кухні :)).
Ресурси (з розрахунку на дві порції):
- 4-6 середніх картоплин (краще більше картоплинок, але меншу за розміром).
- 300-400 грамів броколі (економ-варіант: цвітна капуста).
- 0,1-0,2 кіло сиру камамбер (економ-варіант: мисливського сиру).
- томатна паста (можна замінити негострим кетчупом).
- вершкове масло (економ-варіант: жахливий маргарін).
- оливкова олія (економ-варіант: соняшникова олія).
- сіль.
Метод:
1). зварити картоплю в мундирах, почистити і порізати. (Можна трохи не доварити до повної готовності, але тоді варто нарізати дрібнішими і тоншими шматочками).
2). обсмажити на сковорідці картоплю в олії, додати вершкового масла, в цей час можна її ще трохи підсолити.
3). нарізати броколі малими шматочками (але не надто дрібно) і проварити її у підсоленій киплячій воді 3-5 хвилин.
4). додати в картоплю томатної пасти/кетчупу і потушити на повільному вогні 5-7 хвилин.
5). додати варену броколі до картоплі, перемішати, зверху викласти скибочки сиру і протушити, поки сир не розплавиться.
6). подавати швидко 😉
Смачно! 🙂