Курятина по-дамітріанськи

Як же ж я знову хочу готувати щось нестандартне! Готування для мене – це завжди мистецтво, іноді навіть тоді, коли йдеться про напівфабрикати (в такому разі, це сучасне мистецтво :)). Втім зараз дуже бракує часу на освоєння нових вершин. Тому поки що для всіх недільний репост зі стравою, над рецептом якої я експериментував найбільше, яку готував своїм друзям і рідним, і яку я сам дуже люблю!

Курятина по-дамітріанськи

Ресурси (з розрахунку на дві-три порції):

  • 0,5 кг курячого філе.
  • 300 грамів печериць.
  • 1 величенька ріпчата цибулина.
  • менше, ніж півлимона.
  • сіль.
  • 100-150 грамів сметани.
  • 200 грамів білого сухого вина.
  • соняшникова олія.
  • вершкове масло.

Метод (підготовка):

  • Миємо і злегка відбиваємо філе. Якщо шматки дуже товсті, розріжте їх, щоб товщиною були не більше, ніж 1,5 см.
  • Нарізаємо печериці (тонко).
  • Чистимо і нарізаємо цибулю скибочками.
  • Розігріваємо сковорідку, в якій змішуємо 30 грамів вершкового масла та олію.

Власне сама страва:

  1. Смажимо на сковорідці гриби, допоки вони не розм’якнуть (хвилин 5-7).
  2. Дістаємо гриби зі сковорідки ложкою з дірочками і викладаємо в миску.
  3. Додаємо в сковорідку ще олії та масла і смажимо куряче філе хвилин 20-30, підсолюємо його трохи. Чекаємо, поки воно не почне підрум’янюватися.
  4. Дістаємо філе і кидаємо в миску до грибів.
  5. Висипаємо в сковорідку цибулю і смажимо її, поки вона не почне жовтіти, постійно помішуючи (бажано дерев’яною лопаткою). Якщо треба, тут можна додати ще олії. Тоді наливаємо вино, доводимо до кипіння і чекаємо, поки рідина трохи випарується.
  6. Потім повертаємо в сковорідку філе з грибами, додаємо сметани і таким чином розігріваємо страву.
  7. Подавати гарячим попередньо прикрасивши лимоном.

Смачного! 😀

6 thoughts on “Курятина по-дамітріанськи

  1. Ай-яй-яй!)) Дмитро, ти знайшов найвдаліший час для того, щоб викласти пост про смажене куряче філе – Міжнародний день вегетаріанця 🙂

  2. Порада навзаєм: не обов’язково тушити курку і гриби окремо, можна просто підібрати вдало час, коли курка вже трішки підтушилася і добавити грибів.
    сама люблю з таким експериментувати=)

Напишіть відгук

Заповніть поля нижче або авторизуйтесь клікнувши по іконці

Лого WordPress.com

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис WordPress.com. Log Out /  Змінити )

Facebook photo

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис Facebook. Log Out /  Змінити )

З’єднання з %s

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.