Як же ж я знову хочу готувати щось нестандартне! Готування для мене – це завжди мистецтво, іноді навіть тоді, коли йдеться про напівфабрикати (в такому разі, це сучасне мистецтво :)). Втім зараз дуже бракує часу на освоєння нових вершин. Тому поки що для всіх недільний репост зі стравою, над рецептом якої я експериментував найбільше, яку готував своїм друзям і рідним, і яку я сам дуже люблю!
Курятина по-дамітріанськи
Ресурси (з розрахунку на дві-три порції):
- 0,5 кг курячого філе.
- 300 грамів печериць.
- 1 величенька ріпчата цибулина.
- менше, ніж півлимона.
- сіль.
- 100-150 грамів сметани.
- 200 грамів білого сухого вина.
- соняшникова олія.
- вершкове масло.
Метод (підготовка):
- Миємо і злегка відбиваємо філе. Якщо шматки дуже товсті, розріжте їх, щоб товщиною були не більше, ніж 1,5 см.
- Нарізаємо печериці (тонко).
- Чистимо і нарізаємо цибулю скибочками.
- Розігріваємо сковорідку, в якій змішуємо 30 грамів вершкового масла та олію.
Власне сама страва:
- Смажимо на сковорідці гриби, допоки вони не розм’якнуть (хвилин 5-7).
- Дістаємо гриби зі сковорідки ложкою з дірочками і викладаємо в миску.
- Додаємо в сковорідку ще олії та масла і смажимо куряче філе хвилин 20-30, підсолюємо його трохи. Чекаємо, поки воно не почне підрум’янюватися.
- Дістаємо філе і кидаємо в миску до грибів.
- Висипаємо в сковорідку цибулю і смажимо її, поки вона не почне жовтіти, постійно помішуючи (бажано дерев’яною лопаткою). Якщо треба, тут можна додати ще олії. Тоді наливаємо вино, доводимо до кипіння і чекаємо, поки рідина трохи випарується.
- Потім повертаємо в сковорідку філе з грибами, додаємо сметани і таким чином розігріваємо страву.
- Подавати гарячим попередньо прикрасивши лимоном.
Смачного! 😀
Ай-яй-яй!)) Дмитро, ти знайшов найвдаліший час для того, щоб викласти пост про смажене куряче філе – Міжнародний день вегетаріанця 🙂
Перепрошую, нікого не хотів образити.
Тим паче, якщо чесно, я за такими днями не дуже слідкую.
Та я жартую, сама щойно випадково дізналася 🙂
Ех, завжди забуваю натиснути “Відповідь”.
Отакі речі повертають мене до життя =)
Дякую!
Порада навзаєм: не обов’язково тушити курку і гриби окремо, можна просто підібрати вдало час, коли курка вже трішки підтушилася і добавити грибів.
сама люблю з таким експериментувати=)