В цій страві найпозитивніше, що її наповнення можна дуже ліберально корегувати. Придумали її бідні родини Італії – коли вдома було всього потрошку і не вистачало продуктів, аби зробити нормальний обід, вони випікали піцу з усього наявного під рукою.

Ресурси (з розорахунку на дві піци діаметром 25-30 см.):
Тісто:

  • 600 г борошна
  • 1 склянка теплої води
  • 2 яйця
  • 1 столова ложка цукру
  • 0.5 чайної ложки солі
  • 3 столові ложки олії
  • 1 пакетик (11 г) сухих дріжджів

Начинка (більшість цих продуктів є вибірковими, себто НЕ кидайте туди ВСЕ ЦЕ, а виберіть декілька інгредієнтів. Єдиними незамінними тут є хіба що сир та кетчуп):

  • 300 г твердого сиру
  • 300 г ковбаси/шинки/курятини
  • 300 г печериць
  • 2 помідори
  • 1 крупна цибулина
  • кетчуп
  • 15-20 маслин
  • петрушка, кріп

(Якщо ви використовуєте курятину, то варто також додати 150-200 г ананасів і відмовитися від цибулі, помідорів та грибів)

Метод:

Зауважте, що в моєму випадку обидві піци вийшли доволі товстенькими, хоча традиційно італійці роблять тісто товщиною майже як лаваш.

  1. Просійте борошно в глибоку миску або каструлю. Додайте дріжджі, цукор, сіль і олію. Влийте склянку води і перемішайте.
  2. Додайте збиті яйця. Вимісіть тісто до однорідності. Рекомендується місити руками, змащеними олією. Це може зайняти чималенько часу 20-30 хвилин, але якщо ви втомилися, а тісто має ще дрібні грудки, то це не страшно.
  3. Прикрийте ємність з тістом і відставте на 1 годину, бажано поставити його кудись під батарею.
  4. Опрацюйте начинку. Помийте і очистіть гриби. Наріжте їх пластинками. Цибулю наріжте кільцями. Ананаси – кубиками. Ковбасу/шинку наріжте тонкими скибочками. Сир натріть на крупній тертці. Помідори надріжте хрестиком, облийте окропом і очистіть. Наріжте скибочками. Маслини також можна нарізати скибочками, хоча не обов’язково.
  5. Цибулю злегка обсмажте на сковороді з олією і додайте пластинки грибів. Обсмажуйте на невеликому вогні до готовності грибів.
  6. Присипте стіл борошном, покладіть половину тіста на стіл і розкотіть за розмірами вашої форми.
  7. Викладіть тісто у форму. На тісто покладіть кетчуп, потім гриби з цибулею або ананасові кубики. Зверху покладіть ковбасу та помідори.
  8. Посипте піцу тертим сиром і зеленню.
  9. Запікайте 40-50 хвилин в духовці, розігрітій до 180°С.

Смачного і на здоров’я! 😀

Дізнайтеся про інші рецепти на цьому блозі!

Advertisements