В цій страві найпозитивніше, що її наповнення можна дуже ліберально корегувати. Придумали її бідні родини Італії – коли вдома було всього потрошку і не вистачало продуктів, аби зробити нормальний обід, вони випікали піцу з усього наявного під рукою.
Ресурси (з розорахунку на дві піци діаметром 25-30 см.):
Тісто:
- 600 г борошна
- 1 склянка теплої води
- 2 яйця
- 1 столова ложка цукру
- 0.5 чайної ложки солі
- 3 столові ложки олії
- 1 пакетик (11 г) сухих дріжджів
Начинка (більшість цих продуктів є вибірковими, себто НЕ кидайте туди ВСЕ ЦЕ, а виберіть декілька інгредієнтів. Єдиними незамінними тут є хіба що сир та кетчуп):
- 300 г твердого сиру
- 300 г ковбаси/шинки/курятини
- 300 г печериць
- 2 помідори
- 1 крупна цибулина
- кетчуп
- 15-20 маслин
- петрушка, кріп
(Якщо ви використовуєте курятину, то варто також додати 150-200 г ананасів і відмовитися від цибулі, помідорів та грибів)
Метод:
Зауважте, що в моєму випадку обидві піци вийшли доволі товстенькими, хоча традиційно італійці роблять тісто товщиною майже як лаваш.
- Просійте борошно в глибоку миску або каструлю. Додайте дріжджі, цукор, сіль і олію. Влийте склянку води і перемішайте.
- Додайте збиті яйця. Вимісіть тісто до однорідності. Рекомендується місити руками, змащеними олією. Це може зайняти чималенько часу 20-30 хвилин, але якщо ви втомилися, а тісто має ще дрібні грудки, то це не страшно.
- Прикрийте ємність з тістом і відставте на 1 годину, бажано поставити його кудись під батарею.
- Опрацюйте начинку. Помийте і очистіть гриби. Наріжте їх пластинками. Цибулю наріжте кільцями. Ананаси – кубиками. Ковбасу/шинку наріжте тонкими скибочками. Сир натріть на крупній тертці. Помідори надріжте хрестиком, облийте окропом і очистіть. Наріжте скибочками. Маслини також можна нарізати скибочками, хоча не обов’язково.
- Цибулю злегка обсмажте на сковороді з олією і додайте пластинки грибів. Обсмажуйте на невеликому вогні до готовності грибів.
- Присипте стіл борошном, покладіть половину тіста на стіл і розкотіть за розмірами вашої форми.
- Викладіть тісто у форму. На тісто покладіть кетчуп, потім гриби з цибулею або ананасові кубики. Зверху покладіть ковбасу та помідори.
- Посипте піцу тертим сиром і зеленню.
- Запікайте 40-50 хвилин в духовці, розігрітій до 180°С.
Смачного і на здоров’я! 😀
Дізнайтеся про інші рецепти на цьому блозі!
[…] як кулінарна книга. Ліниві вареники, гарбузова каша та домашня піца вже серйозно змагаються із могилянськими записами за […]