Салат називається “Цезар”, хоча я бачив чимало салатів з такою ж назвою і спільне у них було одне: у них всіх були геть інші рецепти (в деякі навіть кидали виноград). Отже, цей рецепт – лише один із безлічі варіантів.
Ресурси (з розрахунку на чималеньку миску):
- 1 качан пекінської капусти
- 300 грамів копченого бекону (з салом)
- 300 грамів сиру
- чверть українського (житнього) хліба
- 3 столові ложки олії
- 4 столові ложки майонезу
- півлимона
Метод:
- Капусту порізати крупними шматками і скинути у велику миску.
- Копчений бекон нарізати “соломкою” і підсмажити (злегка) на сковорідці. Підсмажений бекон висипати у велику миску.
- Нарізати хліб кубиками 1х1х1 см і підсмажити в жирі, який лишився від бекону. Підсмажений хліб висипати у велику миску. Перемішати весь вміст миски.
- Змішати олію, майонез та сік лимона (до однорідної консистенції) і полити цим соусом салат.
- Натерти сир і посипати ним салат.
- Подати на стіл.
Салат доволі смачний і поживний. Приблизна вартість приготовленого до 100 грн., але вистачить на багато порцій 🙂
Смачного і на здоров’я! 😀
Дізнайтеся про інші рецепти на цьому блозі!
Взагалі в нього є канонічний і дуже простий рецепт.
Змішуємо:
-нарізане смужками смажене куряче філе
-листя салату
-сухарики (в ідеалі зі свіжого багету)
Все це заливаємо соусом, який складаєтся з суміші:
-Ворчестерширський соус (Heinz)
-оливкова олія
-гірчиця
-часник
Перемішати, дати настоятись (щоб сухарики ввібрали соус). Після викладання на тарілку посипати тертим сиром (в ідеалі пармезаном).
І чим же даний акт самовінрарізації підкріплений? 🙂
Досвідом приготування і поїдання.