Салат Цезар

Салат називається “Цезар”, хоча я бачив чимало салатів з такою ж назвою і спільне у них було одне: у них всіх були геть інші рецепти (в деякі навіть кидали виноград). Отже, цей рецепт – лише один із безлічі варіантів.

Ресурси (з розрахунку на чималеньку миску):

  • 1 качан пекінської капусти
  • 300 грамів копченого бекону (з салом)
  • 300 грамів сиру
  • чверть українського (житнього) хліба
  • 3 столові ложки олії
  • 4 столові ложки майонезу
  • півлимона

Метод:

  1. Капусту порізати крупними шматками і скинути у велику миску.
  2. Копчений бекон нарізати “соломкою” і підсмажити (злегка) на сковорідці. Підсмажений бекон висипати у велику миску.
  3. Нарізати хліб кубиками 1х1х1 см і підсмажити в жирі, який лишився від бекону. Підсмажений хліб висипати у велику миску. Перемішати весь вміст миски.
  4. Змішати олію, майонез та сік лимона (до однорідної консистенції) і полити цим соусом салат.
  5. Натерти сир і посипати ним салат.
  6. Подати на стіл.

Салат доволі смачний і поживний. Приблизна вартість приготовленого до 100 грн., але вистачить на багато порцій 🙂

Смачного і на здоров’я! 😀

Дізнайтеся про інші рецепти на цьому блозі!

3 thoughts on “Салат Цезар

  1. Взагалі в нього є канонічний і дуже простий рецепт.
    Змішуємо:
    -нарізане смужками смажене куряче філе
    -листя салату
    -сухарики (в ідеалі зі свіжого багету)

    Все це заливаємо соусом, який складаєтся з суміші:
    -Ворчестерширський соус (Heinz)
    -оливкова олія
    -гірчиця
    -часник

    Перемішати, дати настоятись (щоб сухарики ввібрали соус). Після викладання на тарілку посипати тертим сиром (в ідеалі пармезаном).

Напишіть відгук

Заповніть поля нижче або авторизуйтесь клікнувши по іконці

Лого WordPress.com

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис WordPress.com. Log Out /  Змінити )

Facebook photo

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис Facebook. Log Out /  Змінити )

З’єднання з %s

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.