Дійсно дуже швидка і проста в приготуванні страва. Виправдовує повністю свою назву 🙂
Ресурси (з розрахунку на 3 порції)
- 400 г. однорідного магазинного сиру
- 1 яйце
- 3-4 повних столових ложок борошна
- 1/2 склянки цукру
- сіль для варіння
- борошно для підсипання
Метод:
- Розминаємо сир з цукром м’ялкою в мисці. Цукру можна написати і менше, і більше – це на смак.
- Додайте в сир яйце і знову розімніть.
- У сирну масу додаємо борошно і розминаємо. Тут важливий момент: чим більше борошна, тим легше буде їх ліпити і варити, але якщо обмежитися борошном, то вареники вийдуть ніжніші.
- Підготовлене тісто для зручності ділимо на 3 частини.
- Добряче посипаємо обробну дошку борошном. Відокремлену частину тіста скачуємо в тонку (діаметром близько 2 см) ковбаску. Нарізаємо шматочками довжиною приблизно 1,5 см. Нарізані шматочки робимо тоншими і круглішими.
- Варимо вареники в підсоленій воді при несильному кипінні. Щойно вареники спливають на поверхню, тримаємо їх 1-2 хвилини і витягаємо.
Смачного і на здоров’я! 😀
Дізнайтеся про інші рецепти на цьому блозі!
Дякую за рецепт…. в нас готують подібний – “палюшки”, правда замість сиру візьміть варену товчену картоплю….а цукру не потрібно…
Радий, що Вам сподобалося! 🙂 І за пораду з картоплею дякую!
[…] мій блог все більше набуває успіху як кулінарна книга. Ліниві вареники, гарбузова каша та домашня піца вже серйозно […]