Піца-яєшня

Страва вийшла як експеримент із залишками продуктів від кількох інших страв. Такий собі маленький апофеоз холостяцького омлету 🙂

Ресурси:

  • 200 грамів молока
  • 5 сирих яєць
  • 200 грамів броколі
  • 150 грамів сиру
  • 150 грамів шинки
  • 1 шт. помідор
  • 1 шт. цибулі (ріпчатої)
  • олія
  • сіль

Важлива деталь: знадобляться велика сковорідка (не менше 20 сантиметрів діаметром, краще 25 чи навіть 30), велика кришка до сковорідки і кухонна лопатка.

Попередні приготування

  1. Подрібніть цибулю, очистіть помідор від зерняток і наріжте його скибочками, дрібненько наріжте шинку, потріть або дрібно поріжте сир.
  2. Закип’ятіть воду і киньте суцвіття броколі туди на 3 хвилини.
  3. Змішайте яйця в мисці, додайте молока і одну чайну ложку солі. Перемішуйте, доки не утвориться однорідна маса.
  4. Налийте олії в сковорідку.

Важлива деталь: не шкодуйте олії, піца-яєшня готується не дуже швидко, може пригоріти.

Власне, сама страва
Вилийте суміш молока і яєць в сковорідку, потім додайте подрібнені цибулю, шинку, сир, помідор і броколі, спробуйте розташувати все це більш-менш рівномірно по поверхні. Тепер нам знадобляться кришка і лопатка. Під кришкою і на слабенькому вогні готування страви займе 20-30 хвилин, але час від часу варто поправляти принаймні краї “піци”, аби знизити ризик пригорання. Ознака готовності яєшні – відсутність рідких “озерець” на поверхні.

Якщо все правильно, то зона пригорання не глибока і має маленький радіус, а піца-яєшня має банановий колір.

Смачного і на здоров’я! 😀

Дізнайтеся про інші рецепти на цьому блозі!

One thought on “Піца-яєшня

  1. броколі, шинка, сир – нічого собі залишки продуктів! що ж тоді для тебе, коли не залишки продуктів?:)

Напишіть відгук

Заповніть поля нижче або авторизуйтесь клікнувши по іконці

Лого WordPress.com

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис WordPress.com. Log Out /  Змінити )

Facebook photo

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис Facebook. Log Out /  Змінити )

З’єднання з %s

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.