Страва вийшла як експеримент із залишками продуктів від кількох інших страв. Такий собі маленький апофеоз холостяцького омлету 🙂
Ресурси:
- 200 грамів молока
- 5 сирих яєць
- 200 грамів броколі
- 150 грамів сиру
- 150 грамів шинки
- 1 шт. помідор
- 1 шт. цибулі (ріпчатої)
- олія
- сіль
Важлива деталь: знадобляться велика сковорідка (не менше 20 сантиметрів діаметром, краще 25 чи навіть 30), велика кришка до сковорідки і кухонна лопатка.
Попередні приготування
- Подрібніть цибулю, очистіть помідор від зерняток і наріжте його скибочками, дрібненько наріжте шинку, потріть або дрібно поріжте сир.
- Закип’ятіть воду і киньте суцвіття броколі туди на 3 хвилини.
- Змішайте яйця в мисці, додайте молока і одну чайну ложку солі. Перемішуйте, доки не утвориться однорідна маса.
- Налийте олії в сковорідку.
Важлива деталь: не шкодуйте олії, піца-яєшня готується не дуже швидко, може пригоріти.
Власне, сама страва
Вилийте суміш молока і яєць в сковорідку, потім додайте подрібнені цибулю, шинку, сир, помідор і броколі, спробуйте розташувати все це більш-менш рівномірно по поверхні. Тепер нам знадобляться кришка і лопатка. Під кришкою і на слабенькому вогні готування страви займе 20-30 хвилин, але час від часу варто поправляти принаймні краї “піци”, аби знизити ризик пригорання. Ознака готовності яєшні – відсутність рідких “озерець” на поверхні.
Якщо все правильно, то зона пригорання не глибока і має маленький радіус, а піца-яєшня має банановий колір.
Смачного і на здоров’я! 😀
Дізнайтеся про інші рецепти на цьому блозі!
броколі, шинка, сир – нічого собі залишки продуктів! що ж тоді для тебе, коли не залишки продуктів?:)