Дуже класний торт! Рекомендую всім. Моя матір подумала, що це я в магазині купив, коли побачила 🙂

Ресурси (з розрахунку на цілий пиріг):

  • 4 склянки борошна
  • 2 склянки цукру
  • 4 столові ложки сметани
  • 250 грамів маргарину (іноді жадібні капіталісти пишуть на упаковці “спред”, але це той самий маргарин)
  • 50 грамів вершкового масла
  • 4 столові ложки какао
  • 600 грамів (кисломолочного) сиру
  • 1 столова ложка крохмалу
  • 1 столова ложка гашеної оцтом соди
  • 4 яйця
  • грамів по 50-100 горіхів та ізюму (не обов’зяковий пункт)
  • 30-50 грамів ваніліну (не обов’зяковий пункт)

Метод

1. Тісто

Змішуємо:

1 яйце,
4 склянки борошна,
2 столові ложки сметани,
соду (гашену оцтом),
маргарин,
какао,
1 склянку цукру.

Місимо тісто, воно повинно бути нелипким. З нього скатуємо 7 кульок і ставимо їх в морозилку для замерзання (цей процес може тривати від 30 до 60 хв).

2. Начинка

Змішуємо сир, 2 столові ложки сметани, 3 жовтка, 1 склянку цукру, вершкове масло і крохмал. Ретельно перемішуємо до однорідного стану і залишаємо постояти кілька хвилин. В цей час змішуємо білки. Додаємо в начинку їх та ізюм з горіхами і ваніліном, все це перемішуємо.

3. Власне сам торт

Дістаємо заморожені кульки з тіста з холодильника. Беремо форму для запікання і тремо в неї чотири кульки. Розправляємо терте тісто рівномірно по площині форми. Зверху наливаємо начинку (теж рівномірно), а потім  зверху дотираємо три інші кульки тіста.

Запікаємо все це в духовці при температурі 200 градусів (цей процес може тривати 30-50 хв.).

Смачного і на здоров’я! 😀

Дізнайтеся про інші рецепти на цьому блозі!

Advertisements